Hadra vagy Padra – Week4 – Első rész

Hadra vagy Padra – Week4

A Hadra vagy Padra ötletének nem az a célja, hogy ki- vagy berakj egy játékos a kezdődből. A lényeg, hogy egy képet adjunk arról, hogy mi lehet a reális elvárás a játékossal kapcsolatban. A Sleeperek nem tekinthetők egyik kategóriának sem, kezdetésük hatalmas kockázat, leginkább kétségbeesett ownerek számára lehet érdekes. Sérülteket figyeljétek, a cikkhez képest lehetséges változás!

Detroit Lions @ Green Bay Packers

NFC North csoportrangadó mindig jó, és most sem lesz máshogy. Mind a két csapat mutatott bíztató jeleket, ugyan kicsit hullámzóak, de alapvetően mind a kettőjük a jobb NFC csapatok közé tartozik, és szerintem emiatt egy igazán remek, szoros meccset fogunk látni, ahol én sok pontot várok, a Packers D ugyan jó, de most egy igazán jól muzsikáló offense-zel kerülnek szembe, míg a Lions D továbbra is csak az oké szintet üti meg, cserébe a Packers O ellen pont van esélyük felvenni a kesztyűt.

FF Matyi tipp: Lions, egy szoros és brusztolós meccsen, igazi küzdős csoportrangadón, Lions -2

Fantasy szempontból fontosabb sérültek:

DET:

David Montgomery (Q) – comb problémák miatt kihagyta Montgomery a 3. heti mérkőzést, de Coach Campbell szavai alapján jó úton halad, hogy a negyedik héten bevethető legyen. Ha így lesz, akkor Start, ha mégsem, akkor innen csak Gibbs kezdethető. Nem edzett szerdán, ez viszont elég valószínűvé teszi, hogy nem lesz bevethető.

GB:

Aaron Jones (Q) – a combhajlító (hamstring) nem javul megfelelő tempóban, elvileg a héten már edzeni fog Jones, de nem vennék mérget arra, hogy bevethető lesz. Ha mégis, azért kezdő potenciál, hiányában nincs megfelelő lead back szintű opció itt.

Christian Watson (Q) – úgy nézett ki, hogy javul a hamstring sérülése, de aztán megint kérdésessé vált a játéka, ezek alapján nem valószínű, hogy elérhető lesz péntek hajnalban.

Hadra vagy Padra:

Detroit Lions
QB RB WR TE 
Jared GoffHadJahmyr GibbsHadAmon-Ra St. BrownHadSam LaPortaHad
  Craig ReynoldsPadJosh ReynoldsSleeper  
  David Montgomery(Had)Kalif RaymondSleeper  
    Marvin JonesPad  
Green Bay Packers
QB RB WR TE 
Jordan LoveHadAaron Jones(Had)Christian Watson(Pad)Luke MusgraveHad
  AJ DillonPadRomeo DoubsHad  
    Jayden ReedHad  
    Dontavyion WicksSleeper  

Atlanta Falcons @ Jacksonville Jaguars

Elsőre nem tűnik izgalmas párharcnak, kicsit jobban belegondolva azonban lehet egy érdekes találkozó ez. A Falcons egy felemás 2-1-gyel áll, inkább a szerencse és a stabil padlójuk vitte őket előre, aminek a szürkesége már kijött a Lions elleni, nagyobb arányú vereségnél. Ellenben a Jaguars nagyon nem találja a helyét, már a Colts elleni győzelem is nehézkes volt, azóta meg csak lejtmenet, a Texans elleni csúfos vereségről nem is beszélve. Viszont emiatt pont itt a lehetőség, hogy mind a két csapat lépjen egyet előre, és mutasson nekünk valami bíztatót, emiatt lehet kulcsfontosságú ennek a meccsnek a kimenetele és a csapatok mutatott játéka.

FF Matyi tipp: még mindig bízom abban, hogy ez a Jaguars egy jó csapat, és ők is képesek lesznek jól teljesíteni a Falcons D ellen, Jaguars -8

Fantasy szempontból fontosabb sérültek:

ATL:

JAC:

Zay Jones (Q) – Meglepetésre nem tudott pályára lépni a térd gondjaival Jones a harmadik héten, érdekes lehet, hogy vajon a negyediken elérhető lesz-e, figyeljétek az injury reportokat, de ezzel együtt nálam nem kezdő szint a jelenlegi Jaguars-ban.

Hadra vagy Padra:

Atlanta Falcons
QB RB WR TE 
Desmond RidderPadBijan RobinsonHadDrake LondonSleeperKyle PittsHad
  Tyler AllgeierHadMack HollinsPadJonnu SmithHad
    KhaDarel HodgesPad  
Jacksonville Jaguars
QB RB WR TE 
Trevor LawrenceHadTravis EtienneHadCalvin RidleyHadEvan EngramHad
  Tank BigsbySleeperChristian KirkHad  
  D’Ernest JohnsonPadZay Jones(Pad)  

Cincinnati Bengals @ Tennessee Titans

Jó ég, de nem megy a szekér egyik csapatnak sem. A Titans pocsék játékkal maradt alul a Browns ellen, úgy tűnik a Chargers elleni performansz csak fellángolás volt. A Bengals-nak meg végre összejött a győzelme, mind ez egy rém unalmas meccsen a Rams ellen. Nagyon nehéz megtippelni, mi várható a jövőben ettől a két csapattól, képes lesz-e a Bengals visszatérni arra a SB esélyes ösvényre, amit vártunk tőlük, és képes lesz-e Vrabel megint összerakni egy akár PO esélyes csapatot a Titans-ből, amire eddig nagyjából minden szezonban képes volt. Rengeteg jó fantasy név, rengeteg bust eddig, nehéz itt válogatni és jósolni.

FF Matyi tipp: ahogy a Rams ellen nagy nehezen, ugyanúgy nyerni fog itt is a Bengals, mind a két csapat egy apró előrelépést mutatva, Bengals -3

Fantasy szempontból fontosabb sérültek:

CIN:

Irv Smith (Q) – combhajlító (hamstring) gondok miatt nem játszott Smith a hétfő esti rangadón, kérdéses az állapota továbbra is, az viszont nem is kérdés, hogy ebben a csapatban nincs olyan TE, aki a fantasy kezdőkbe való, legyen egészséges az illető vagy sem

TEN:

Treylon Burks (Q) – szerdán csak limitáltan edzett, ezzel együtt valószínűleg a hétvégére bevethető lesz

Hadra vagy Padra:

Cincinnati Bengals
QB RB WR TE 
Joe BurrowSleeperJoe MixonHadJa’Marr ChaseHadIrv SmithPad
  Trayveon WilliamsPadTee HigginsHad  
  Chase BrownPadTyler BoydSleeper  
Tennessee Titans
QB RB WR TE 
Ryan TannehillPadDerrick henryHadDeAndre HopkinsHadChigoziem OkonkwoSleeper
  Tyjae SpearsPadTreylon BurksSleeper  
    Nick Westbrook-IkhineSleeper  
    Chris MoorePad  

Denver Broncos @ Chicago Bears

Mindenki árgus szemekkel figyeli, hogy mi történik a Broncos körül, hogy egy ilyen Week3-n felül tud e kerekedni a csapat vagy mélyebbre ássa magát. A denveri vesszőfutás felveti a kérdést, hogy a DC kézben tudja e tartani a játékosait. Ebben a szezonban tért vissza Vance Joseph, aki úgy látszik, hogy (még) megtarthatja a helyét. Egy rossz védelem találkozik rossz támadósorral, igazi, szemet gyönyörködtető katasztrófa lehet ez a mérkőzés. Mind a kettő csapat nyeretlen, tehát itt a szezon első győzelme a tét.

FF Peti tipp: Nem vagyok magabiztos, de a Broncosra tippelek. Broncos -1,5 

Fantasy szempontból fontosabb sérültek: 

DEN:

CHI:

Hadra vagy Padra:

Denver Broncos
QBRBWRTE
Russell WilsonHadJavonte WilliamsHadJerry JeudyPadAdam TrautmanPad
Samaje PerinePadCourtland SuttonHad
Marvin Mims Jr.Sleeper
Chicago Bears
QBRBWRTE
Justin FieldsPadKhalil HerbertPadDJ MoorePadCole KmetPad
Roschon JohnsonSleeperDarnell MooneyPadRobert TonyanPad
D’Onta ForemanPadChase ClaypoolPad

Miami Dolphins @ Buffalo Bills

Kifejezetten nehéz meccs, de annál izgalmasabb szurkolói szemmel. Egy top offense, egy IDDQD  támadósor ellen. A Patriots védelmes 25 pont alatt tudta tartani Tua-ékat, ebben lehet valami reménye a Billsnek, de ezen a meccsen – már csak a pillanatnyi forma miatt is – a Delfinek az esélyesek. A Bills DEF-en áll vagy bukik a meccs, akik a Commanders ellen jól mutattak. Ha a Miami a mérkőzés elején el tud lépni, akkor csak futni lehet a meccs után, ha ellenállni tudnak a nyomásnak, egy izgalmas, ki-ki mérkőzés lehet ebből.

FF Peti tipp: Szerintem szoros meccs lesz, ahol szerintem nem lesz 65-70 pont, ellenben akár hosszabbítás is lehet. Miami -2,5

Fantasy szempontból fontosabb sérültek: 

MIA:

Jaylen Waddle (Q) – Még most is Concussion protocol van rajta. Szerintem ott lesz

BUF:

Hadra vagy Padra:

Miami Dolphins
QBRBWRTE
Tua TagovailoaHadRaheem MostertHadTyreek HillHadDurham SmythePad
De’Von AchaneSleeperJaylen WaddlePad
Braxton BerriosPad
Buffalo Bills
QBRBWRTE
Josh AllenHadJames CookHadStefon DiggsHadDalton KincaidPad
Latavius MurrayPadGabe DavisHadDawson KnoxHad
Damien HarrisSleeperKhalil ShakirPad

Minnesota Vikings @ Carolina Panthers

Meg kell hagynom, hogy FF Vor1-nek igaza volt, hogy tavaly a Vikings szerencsével nyerte meg az 1 TD-n belüli meccseit, de ebben az évben most fordítva van. Továbbra sem tartom rossznak a Vikings csapatát, de az elvárásaimhoz képest, a teljesítményük csalódás eddig. A Chargers ellen az offense megmutatta magát, és talán Mattison vajazott keze is jelentősen benne volt, hogy nem tudták győzelemmel zárani a mérkőzést. A Panthers offense nem igazán látszik erősnek, még Young messze nem hozza a tudása javát, a pályára lépése még talán nem fogja gyökeresen megváltoztatni a játék képét. 

FF Peti tipp: Egy élvezetes meccs, amit csak a semleges fanok élvezhetnek. Vikings -6,5 

Fantasy szempontból fontosabb sérültek:

MIN:

CAR:

Bryce Young (Q) – Szerintem lesz

Jonathan Mingo (Q)  – Agyrázkódás, szerintem nem lesz

Hadra vagy Padra:

Minnesota Vikings
QBRBWRTE
Kirk CousinsHadAlexander MattisonHadJustin JeffersonHadT.J. HockensonHad
Ty ChandlerPadJordan AddisonSleeperJosh OliverPad
Cam AkersSleeperK.J. OsbornSleeper
Carolina Panthers
QBRBWRTE
Andy DaltonPadMiles SandersHadAdam ThielenHadHayden HurstSleeper
Bryce YoungPadChuba HubbardPadDJ Chark Jr.Pad
Jonathan MingoPad
Terrace Marshall Jr.Pad

Pittsburgh Steelers @ Houston Texans

Örülök, hogy ez a meccs rám jutott. A Steelers már valahogy nyert 2 meccset, belegondolni is durva, mi lenne, ha nem “valahogy” nyernék a meccseket, persze ez inkább a támadóegységnek szól, ahol sem a földön, sem a levegőben nem igazán akar összeállni a dolog, így mi is beállunk a Broderick Jones-t követelők sorába. A védelem nagyon stabil lábakon áll, még ha a secondary nem is teljesít jól, talán csak jobban. Nagyon kéne, hogy a Pickett-Pickens vonal beinduljon, mert eddig ők messze elmaradnak a fantasy elvárásoktól, Harrisnél pedig talán nincs is elvárás, csak az, hogy érjen fel a LoS-ig. A Texans nagyon szépen alakul, Stroud egyre szebb, Collins és Dell pedig él a lehetőséggel. A DEF pedig állja a sarat, nem megy le kutyába, és ez jelzi, hogy valami kultúra van épülőben. Nem szabad az egekbe tenni az elvárásokat, de lehet reménykedni a jövőben jó és szoros meccsekben a Texanstól.

FF Peti tipp: Nem lesz sima meccs, de a rutin mindenképpen a Steelers felé billenti a nyelvet. Steelers -3,5

Fantasy szempontból fontosabb sérültek:

PIT:

Allen Robinson II (Q) – Nem tudni, úgy vesszük, hogy lesz

Diontae Johnson IR

HOU:

Hadra vagy Padra:

Pittsburgh Steelers
QBRBWRTE
Kenny PickettSleeperNajee HarrisSleeperGeorge PickensHadPat FreiermuthHad
Jaylen WarrenHadAllen Robinson IIPadDarnell WashingtonPad
Calvin Austin IIIPad
Houston Texans
QBRBWRTE
C.J. StroudSleeperDameon PierceHadNico CollinsSleeperDalton SchultzPad
Devin SingletaryPadTank DellHadBrevin JordanPad
Robert WoodsPad
John Metchie IIIPad