FF Mock Draft 2023_03

Pick 17-32

Tillman egy nagyon jó elkapó, magas, gyors és a keze is nagyon rendben van. Azonban nagyon lusta, amikor decoy útvonalat kell futnia. A Titans rendszerében kulcsfontosságú a vertikális játék, hogy megfelelően teret tudjanak nyitni Henry számára, Tillman erre tökéletes ember lehetne, és nem is kéne messze költöznie.

A Front7-be egy újabb játékos hullik a Texansnál, akiben hatalmas a lehetőség. Tavaly sérülés miatt rövid lett a szezonja, de nagyon erős és technikás játékosról beszélünk, akinek talán a számai még nem tükrözik megfelelően a képességeit.

Ha megüti 2022-ben Hurts azt a bizonyos plafont, akkor az Eagles hamar QB után nézhet. Van Dyke nagyon jól illeszkedne az Eagles rendszerében, egy jó fal mögött nagyon eredményesen tudná szabni a Philly játékát. Az irányító még nagyon hullámzóan játszik, de nagyon kecsegtető.

Nem annyira kedvelem Johnson-t, sok hibával játszik, és nagyon nyers, de erős és energikus elkapó, a testfelépítése tökéletes, az 50-50 labdákban nagyon jó. A release jó, és 1:1-ben is meg tudja verni a cornereket. (2023-ban érdemes lesz figyelni!)

Nagyon egyszerű a draft előtti nyáron a Gators játékosokban beleszeretni. Gyorsak, tele nyers tehetséggel, igazán kellemetlen ellenfelek. Dexter sem kivétel. Azonnal látszik a fiatal DT-ben a hatalmas potenciál, azonban rá is igaz, mint minden Florida játékosra, hogy gyakran ami jól mutat, nem társul valós teljesítménnyel. 2023-ban jelentős javulást kell látni a mutatóiban.

A Seahawks most Mafe mellé szerezhet egy másik jó passrushert. Sokan már a 2021-es draftra várták a Notre Dame játékosát, ahol a tömött Edge évfolyamban a második vagy harmadik körben is elkelt volna. 2022-ben egyértelmű első körös tehetség. Vele kapcsolatban igaz, hogy a számai kicsit jobbak, mint a valós teljesítménye. Bár a testfelépítése nagyon jó, sokat kell dolgozni a robbanékonyságán.

Slater személyében adott egy elit LT a csapatban. Most itt a lehetőség, hogy szerezzenek egy RT-t, aki nem csak a passprotectionben, de a futásban is segíteni tud. Erre a legjobb személy a boardon Paris Johnson.

Austin Jackson elmarad az elvárásoktól, így érdemes lenne hozni valakit, aki nem csak meg tudja versenyeztetni a tackle-t, hanem akár a helyét is át tudja venni. Duncan megbízható védelmet ad a fiatalabbik Tagovailoa fivérnek Marylandben.

Kell a CB a Coltsnál. Eli Ricks nagyon elől van a Mock táblákon, de érdemes vele óvatosan bánni. Eddig egy jó éve volt, most pedig átteszi székhelyét az LSUból Alabamába. Igazán jó cover corner, akinek 2023-ban fel kell nőni a hype-hoz.

Tudjuk, hogy Diggs elit szinten tudja lehalászni a labdákat, de már azt is, hogy igazán nem tudja a rábízott játékosokat semlegesíteni. Joseph nagyon jól meg tudna birkózni ezzel a szereppel, hatékonyan tudja szerelni az elkapókat, erős fizikális safety.

Nagyon jó a testfelépítése. Gyors (korábban atléta volt), és magas játékos, aki igazi rémálma az elkapóknak. A stílusa nagyon agresszív, amiből rengeteg problémája lehet, emiatt is jelenleg benne van a hiba játékában és az ellenfél számára a big play lehetősége. Azonban mélységet tud hozni, egy amúgy nagyon erős Bengals csapatba. (A tackle run-ról lemaradtak.)

Ha Phillips nem lenne alacsony, sokkal előrébb is lehetne. Azonban méretei miatt outside lehetnek gondjai a magasabb elkapókkal szemben. Azonban igazán erős a slot-ban (nickelback). Nagyon jó szerelésben, és man press is jól tapad az ellenfelére. (Amennyiben Okudah nem fejlődik, kell a CB)

A Packers 3 elkapót is hozott a 2022-es drafton. 2023-ban viszont a csapat TE nélkül maradhat. Valamennyi játékos ebben a pozícióban FA lesz. Mayer igazán emlékeztet minket ‘Gronk’-ra. Bár minden éven egy TE minimum megkapja ez a címet. Nagyon erős az elkapásokban, képes YAC is aktív lenni, és jól érzi magát a pálya belsején. Nagyon jó játékszer lenne Rodgers számára.

Frank Clark évről évre picit esik vissza. Jövőre 9M dead money-val elengedhető. Az FF board következő Endge játékosa Ojulari, aki egy hasonlóan nyers tehetség, mint Karlaftis. Atletikus edge, aki előtt egy nagyon erős szezon állhat.

Az FF nagyon kedveli a Tennessee irányítóját, azonban a 2023-as draftra már 25 évesen érkezik. A csapatok jogosan feltételezhetik, hogy amit látnak, azt kapják. Nagyon jó karral megáldott irányító, aki pontos és nagyon precízen időzít. Mobilis, képes megnyújtani a játékot és futni is tud a labdával.

Poyer és Hyde szerződes lejár, és koruk miatt már nem lesznek tartósan a csapatban. Johnson kiválóan szerel, és védekezik ember ellen. Nagyon jól használja ki adottságait. Megérzései jók, azonban itt még rengeteg rutinra tehet szert a következő években.