Mennyben köttetett házasság – Match made in heaven

Aki megfigyeli a játékosokat, scoutol, egy ponton elkezd spekulálni. Sok esetben azonnal el lehet képzelni egy rookie játékost egy csapat mezében, és nagyon nehéz másképpen látni utána.

Vendég: Herczeg Ádám (Höri) és Csonka Péter (Büntető.com)

https://www.hogshaven.com/2022/4/17/23027875/big-and-athletic-alec-pierce-would-bolster-the-commanders-wr-corps

Ez a mi esetünkben sem volt másképpen. Általában a játékos szembeötlő erénye, ami átfedésbe került valamelyik csapat tátongó hiányosságával, így az ember belső vaksága szinte garantált, amikor egy MockDraftot állít össze.

Fumble Fórum

Jordan Davis – Jets

Egy Nose Tackle értéke nem sok az NFL-ben. Stabilitást hozhat, de nem emel egy csapat teljesítményén. Davis a felméréseken még a legoptimistább elvárásokat is túlszárnyalta, 3 technique (DT) számokat hozott. A lehetőség hatalmas lehet benne. A Jets rendszerében nagyon hasznos lehet. A lövészárkot dominálhatnák a segítségével. Biztos, hogy korábban fog csapatot találni, mint azt a pozíciója diktálná.

Daxton Hill- Cowboys

Szerintem nem sokan emlékeznek kiemelkedő safety játékosokra a Cowboys csapatából. Daxton Hill hatalmas segítség lehet a csapat számra, aki fiatal, atletikus, és még formálható, mint az agyag. Benne van, hogy CB lesz. Igazi sztár játékossá nőheti ki magát az NFL-ben.

Jamison Williams – Bills

Williams nem tűnik annak a játékosnak, aki valaha is workhorse lenne. Gyors, és jó a keze, igazi mélységi elkapó. Sérülése miatt picit csúszhat. A Bills elkapói közül éppen egy ilyen speedster hiányzik. Vele kiegészülve, az NFL legfélelmetesebb támadósora alakulna meg.

Tariq Woolen – Seahawks

Mindenkit lenyűgözött a CB a Combine-on, azonban még messze nem kész játékos, akiben hatalmas a lehetőség. Pete Carroll vonza az ilyen játékosokat. Senkit sem lepne meg, ha Woolen a Seahawks csapatába kerülne.

Garrett Wilson – Falcons

A Falcons igazi WR nélkül van. Wilsonban nagyon benne van az X elkapó. Már az egyetemi időszakában is bizonyította, hogy a pálya minden pontját betudja játszani.

Isaiah Likely – 49ers

A legnagyobb jóindulattal nevezhető TE-nek, inkább SLOT WR. Egy elég komplex offenseből érkezik, ahol inkább az elkapásokban volt szerepe, a blokkolása legfeljebb elfogadható. Egy kisebb és kevésbé atletikus Kyle Pitts. Késői körben a 49ers számára nagyon jó rotációs játékos lenne, valamint 2 TE felállásokban nagyon hasznos lehetne.

Christian Harris – Patriots

A Patriotsban LB hiány van. Az alabamai programból érkezik egy Mike (ILB), aki egészen jó alapanyag lehet. Mivel Harris lecsúszhat a drafton, megfelelő áron elképzelhető, hogy Bill Belichick célkeresztjébe kerülne.

Alec Pierce – Vikings

A Vikings megkapná a Theielen 2.0-t. Pierce értéke nagyon sokat nőt a draft process során. Nagyon jó fegyvere lehetne Cousinsnak.

Justyn Ross – Steelers

Komoly sérülés után van az a clemsoni játékos, akitől most még a top 100 is csoda lenne. A Steelers nagyon jól építi fel a hasonló elkapókat, Ross számára a legjobb hely lenne, hogy kihozhassa magából a maximumot.

Herczeg Ádám

Luke Goedeke – Raiders

Csak a 3.körben kapcsolódik be a buliba a Raiders, így az esetleges csúszókat kell figyelgetniük. Goedeke meghúzódott a Senior Bowl előtt, így nem építette az értékét, pedig a CMU-ban olykor Raimannt felülmúló játékot nyújtott. Bármi lesz Leatherwood helye, a másik posztot a jobb oldalon betöltheti Goedeke.

Jalen Pitre – Seahawks

Justin Coleman visszaigazolása mutatja, hogy tudják, hogy baj van a slot corner helyén. Pitre csak ezt játszott, és nagyszerűen. Jelenléte a pályán még Pete Carrollt is átvezetné az újvilágba, ahol nem kell telepakolni linebackerrel a pályát.

Drake Jackson – Cardinals

A fiatal pass rusher egy elfeledett ember ebben a class-ban, miközben a Combine-on, majd a Pro Dayen is jelentős izmot pakolt magára, miközben a robbanékonysága nem csökkent! Ha egy olyan csapatba kerül, ahol a posztja nem telített, akkor már első évében rácsodálkozhatunk, hogy egy új játékost látunk a személyében a USC-évekhez képest.

Illegal Formation (Büntető.com)

Tariq Woolen CB – Seahawks

Kell ennél több magyarázat?

Leo Chenal LB – Chargers

A Chargers futás elleni védelme tavaly a liga legrosszabbja volt, így az előrelépéshez ezen a téren mindenképp javulniuk kell. Erre jó megoldás lenne az első körben Jordan Davis is, de ő minden bizonnyal nem lesz már bent a Los Angeles-iek pickjénél, Chenal viszont még akár később is elérhető lesz. Chenal ráadásul akár nagyobb hatással is lehetne a run defense-re, mint egy nose tackle, így az első körben kihúzni sem ördögtől való ötlet. Egy szó, mint száz, Chenal olyan fizikalitást hozhatna Brandon Staley védelmébe, ami tavaly nagyon hiányzott a pályáról.

Daxton Hill S – Patriots

Hillt már egyszer bemockoltam a Patriotshoz a Fumble Fórumon, és továbbra is tartom, hogy match made in heaven ez a párosítás. Hill szerintem a class legjobb safetyje (igen, nálam még Hamiltonnál is jobb), aki a secondary bármelyik posztján képes játszani, így újoncként kibérelheti magának az egyik CB pozíciót, majd 2023-tól Devin McCourty utódjaként – játékstílusban egyébként pont hozzá áll a legközelebb – elit mélységi safety válhat belőle.