Draft után – Legjobb újonc fantasy elkapók! (Dinasztia)

A dinasztia rangsorolás soha sem egyszerű, hiszen nagyon sok faktort kell figyelembe venni. Az elkapók között nagyon jó tehetségeket találhatunk, akik hosszútávon nagyon jók fantasy szempontból!

COLUMBUS, OHIO – NOVEMBER 20: Chris Olave (Photo by Emilee Chinn/Getty Images)

A dinasztia rangsor felállítása során a legfontosabb szempont a hosszútávú kilátás, valamint hogy mennyit tud még a játékos fejlődni!

1.Garrett Wilson:

Szerintem a legjobb talent és a legbiztosabb is, és kifejezetten izgalmasnak tartom a Wilson-Wilson duót hosszú távon. Redraft-ban sajnos azonban pont amiatt nem lesz talán értéke, hogy a szezont még csak WR3-ként fogja megkezdeni és Zach Wilson teljesítménye is kérdéses. Azonban mind ő, mind az irányítója rengeteget fejlődhet. Mindenképpen meg kell említeni, hogy a 2023-as évnek a végén Corey Davis majdnem ingyen elengedhető lesz, ha ez megtörténik, a lehetőségei is szignifikánsan megnőhetnek.

2.Jameson Williams:

A sérülése, illetve Goff miatt sok mindenre nem számítok tőle az első évében, azonban talán neki van a legnagyobb upsideja az összes elkapó közül, ezzel pedig menni kell dinasztiában. Jövőre már másik irányítója lehet a csapatnak, ami csak emelhet az értékén. St-Brown mellett nagyon jó mélységi célpont lehet, azonban nem a speedsterek szoktak az első években berobbanni. Csak egy évet láttuk kezdőként az NCAA-ben, és vélelmezhető, hogy nagyon sok lehet még a fiatal elkapóban.

3.Drake London:

Gyakorlatilag első naptól fogva a Falcons WR1-e lehet, aki egy igazi workhorse volt az egyetemen, és hasonlóra számíthatunk most is tőle. Első évben a volumenje nagyon erős lehet. Rengeteget játszott az egyetemen, így nagyon nehéz látni, hogy több lenne benne, azonban a USC elkapók tudnak pozitiív meglepetést okozni. A Mariota-év után, szinte garantált, hogy jobb irányítóra számíthat.

4.Treylon Burks:

Óriási a potenciál benne, fizikális elkapó, akinek még nagyon sok területen kell fejlődnie, azonban a top rookie elkapók közül az egyik legrosszabb irányítója volt az egyetemen, és így is lenyűgözően játszott. Meglátjuk, majd hosszú távon Willissel mit tudnak alkotni, valamint mennyire képes a magáévá tenni egy NFL playbookot.

5.Chris Olave:

Talán benne látom legkevésbé az újonc top tier elkapókból, hogy hosszú távon franchise WR lehet, de minden esélye meg van rá, mivel egy győztes mentalitású csapatba került. Az egyetemen Wilsonnal alkottak nagyon jó párost, feltehetően hosszútávon stabil WR2 lehet fantasy-ban is.

Honorable Mentions:

George Pickens: Idén én még nem látom, hogy a Steelersben lenne esélye annyi labdát kapni, hogy fantasy releváns legyen, azonban hosszú távon Pickett első számú célpontja lehet egy mindig nyerni akaró csapatban. A Steelers nagyon jól építi fel az elkapókat, minden adott a fiatal Georgia játékos számára, hogy megérkezzen a ligába!

John Metchie: Kisebb sérülésekkel bajlódik, kérdéses, hogy milyen gyorsan tud majd beilleszkedni Cooks és Collins mögé a Texans offensebe, azonban második évre könnyedén Mills fő célpontja lehet.

Danny Gray: Ha véletlen Deebo Samuel már idén sem lenne a 49ers tagja, akkor Gray-nek akár már redraftban is lehet értéke, viszont én úgy gondolom, hogy legrosszabb esetben is hosszú távon Deebo mögött a Niners második számú elkapója lehet, szerintem Aiyukot,aki contract évben van, lenyomhatja majd. Jól ismert, hogy mennyire óvatos futó és elkapó pozíciókban a bérekkel a 49ers.

Draft után – Legjobb újonc fantasy elkapók! (ReDraft)