A hét legjobbjai – Week 6

Jöjjenek a hatodik hét legkiválóbb teljesítményei, a győztesek legjobb játékosai. Minden forduló után megválasztjuk a hét támadóját és védőjét, valamint egy újoncot is (fontos megjegyezni, hogy ez most fantasy mentes zóna). Újfent egy név, a szezon eddigi meglepetéscsapatából és két irányító, köztük egy váratlan újonccal. De nézzük, pontosan kiket hoztunk!

A hét támadója
Joe Burrow QB Cincinnati Bengals

3-3-ra szépítette a mérlegét a tavalyi Super Bowl vesztese, pont jókor fordulva a helyes útra, megalapozva a formát a bye week előtti három könnyebb meccsre. Kissé döcögősen kezdett a Bengals a Saints ellen, az utolsó két percig, egyszer sem vezettek a találkozó folyamán. De a meccs második felére megvillant a tavaly oly sokat méltatott Burrow-Chase tengely. Az irányító az idei legjobb meccsét hozta, kerek 300 yardot passzolt össze, több remek meneküléssel tarkítva, az egyikből még egy touchdownt is szerezve. 75%-os passzpontossága magasan a legpontosabb idei teljesítménye, jól kiszolgálva a Chase-Higgins-Boyd triót. A háromfejű szörnyeteg minden tagja legalább hat elkapással zárta a napot. Burrow bírta a nyomást, magabiztos volt, nálunk meg a hét támadója lett.

A hét védője
Quinnen Williams DT New York Jets

Nehéz eldönteni, hogy mi a nagyobb meglepetés. A Jets győzelme, vagy a Packers veresége. Mindenesetre, a Nagy Alma falembere mindkettőért sokat tett. Aaron Rodgers egész meccsen ütve-verve volt, folyamatos nyomás alatt kellett játszania. A 2019-es draft első körében kiválasztott Williams folyton Rodgers nyakára tolta a falemberét, de ő maga is kétszer földre vitte, egyik alkalommal még a labdát is kiütve. Futásoknál is jól lépett fel, megalapozva a társaknak a lehetőséget. És még egy field goalt is blokkolt. Érdekesség, hogy a PFF értékelése alapján, az egyik legrosszabb meccse volt, de a Jets védelemnek is összességében. Na, nem hitelrontás gyanánt, de ez mindenképp megmosolyogtató. Nekünk jó volt a hét védőjének.

A hét újonca
Bailey Zappe QB New England Patriots

Számos irányító képezte vita tárgyát az idei draft előtt, hogy NFL kész játékosokról van-e szó. Ki az akibe megéri hosszútávon fektetni, mikor kezdhetnek. Hát, Bailey Zappe nem képezte eme beszélgetések tárgyát. Vajon Bill bácsi megint kifogta az aranyhalat? Nyilván, korai még erről beszélni, csak a tündérmese potenciál miatt érzékenyültem el. Zappe roppant magabiztosan mozgott a Browns ellen. Míg a Detroit Lions elleni győzelem során elég volt a futójátékra támaszkodni offense oldalról, most szabadjára engedték a karját. És itt-ott a szerencse is segített, meg a Browns védők is elég szellősen védekeztek. De ha az üres embert kellett megtalálni, ha az 50/50 labdát kellett jól helyezni, Zappe odatette. 309 yard és két TD passz. Mac Jones aggódhat a hét újonca miatt?