A hét legjobbjai – Week 5

Jöjjenek az ötödik hét legkiválóbb teljesítményei. Idén is megválasztjuk minden forduló után a hét támadóját és védőjét, valamint egy újoncot is. Sőt, már ebbe a rovatba is beférkőzik a fantasy, és hozzuk a hétvége hősét is! Talán idén először futottunk bele abba, hogy túl sok jelölt van és nem tudtuk melyik ujjunkba harapjunk, de nézzük, pontosan kikről van szó!

A hét támadója
DJ Moore WR Chicago Bears

A Pantherstől szerzett elkapó megtörte a sormintát, Chicagóban eddig jó meccse csak egy pocsék után jött, de a negyedik fordulóban szerzett 131 yardjára tudott kontrázni, egy százassal. A yardok mellé három touchdown is párosult, mindkét kategóriában karriercsúcs ez természetesen, de az igazi extra a teljesítményében az volt, hogy most még egy hétig elhiheti a szaksajtó, hogy a Bearsben van irányító. A Commanders ellen rendre üresen találta őt Fields, megoldotta a párharcokat, de a rövidebb passzok esetén is folyton meg tudott iramodni. Összesen 142 yardot futott az elkapások után, közel 18 yardot termelve átlagosan, egy-egy pontos passzt követően.

Az a rengeteg, aki még szóba jött: Travis Etienne, Desmond Ridder, Zack Moss, Tyreek Hill, Breece Hall, George Kittle, Brock Purdy, AJ Brown, Dallas Goedert, Cooper Kupp

A hét védője
Fred Warner LB San Francisco 49ers

A liga legjobb csapata az elmúlt forduló legjobban várt rangadóját, egy kíméletlen mészárlássá változtatta, mely erődemonstráció láttán, lehet mégsem ez AZ az év, amire a Dallas Cowboys rajongók várnak, 1756 óta. A 49ers védelmének legkiemelkedőbb alakja pedig ismét valódi vezérként tetszelgett. Fred Warner, a posztján ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő, impressziv statisztikát gyártva. Nyolc tackle mellett kiharcolt egy fumblet, összeszedett egy labdát és Prescottot is egyszer. Persze, lehet mondani, hogy interceptiönje során, jókor volt jó helyen, de ez a lényeg. Hogy egész meccsen jó helyen volt, gyönyörűen vette le a pályáról a Cowboys irányítóját és ehhez nem kell mindig kontakt. Tudta hova helyezkedjen, zárta a passzsávokat, az útvonalakat, kergette Prescottot, végig szemmel tartotta. Talán a tavalyi volt a legjobb éve, de egyelőre olyan ütemben termel, hogy azt is felülmúlhatja.

Aki még szóba jött: AJ Epenesa, Zach Sieler, TJ Watt, Trey Hendrickson, Quincy Williams, Robert Spillane, Aidan Hutchinson

A hét újonca
Jalen Carter DT Philadelphia Eagles

Az Eagles üdvöskéje lehet, hogy a száraz statisztikákat nézve, nem a legkiugróbb rookie volt a héten, de a két sackje, a qb hitjei és a két minuszos szerelése is úgy jött, hogy Cartert folyamatosan duplázta a Los Angeles Rams támadófala. Ő pedig rendre elbírt velük. Nem csupán a társaknak lett könnyebb a dolga azzal, hogy ő kétszer két kezet foglalt le, de az Eagles secondaryn is könnyített, hogy Carter többször is meg tudta mozgatni Staffordot, ezzel kényszerítve, hogy az irányító hamarabb, vagy kevésbé komfortos helyzetből szabaduljon meg a labdától. Carter technikája még finomításra szorul, de már most olyan football iq társul az erejéhez, ami a későbbi ellenfelek figyelmét is fel fogja kelteni.

Aki még szóba jött: DeVon Achane, Josh Downs, Gervon Dexter, Sam LaPorta, Joey Porter Jr.

Fumble Forum Fantasy Hero
Ja’Marr Chase WR Cincinnati Bengals

52.5 PPR pont. Chase végre megmutatta, miért tartjuk a liga egyik legjobb elkapójának (és azt is, hogy joggal mondta egy interjúban, ő mindig üresen van, csak dobjanak neki). 15 elkapás 19 targetből, közel 200 total yard, 3 elkapott TD. Abszolút elit teljesítmény, egy elit elkapótól, nagy lökést adhat ez a Bengalsnak, akik ha visszakapják Higginst és Burrow is felépül, továbbra is harcban lehetnek a playoffért. Ott meg már elvárás, hogy messzire jussanak. Chasere meg végre építhetnek a fantasy tulajok is, nem csak a Bengals.