FF Scouting – Jameson Williams

Jameson Williams (WR) – Alabama

FF Vélemény:

Williamsről 2021 nyarán még nem sokan gondolták, hogy a fiatal alabamai elkapót az első körben elhozhatják a drafton. Egy transfer után, egy évvel később már a draft WR1 aspiránsáról is beszélhetünk. Kijelenthető, hogy az Ohio State rendszeréből kiszorult Williams. Wilson és Olave, valamint a feltörekvő Smith-Njigba is előtte volt a csapatban. Összességében nagyon jót tett neki és az alabamai programnak is, hogy átrakta székhelyét. A Crimson Tide az elmúlt időszakban nagyon jól bánik a Williams féle ,”speedster” elkapókkal. A Saben offense-ben inkább Metchie volt a workhorse, Williams inkább a mélységi, szeparációs routokat futotta, azonban gyakran megjelent a Slot környékén is.

A sebességén túl az útvonalfutása is nagyon jó. Sikeresen szeparálódik, szinte egy kameraképen nem tudtak vele lenni az ellenfelek. Nem egy erős fizikális játékos, azonban nagyon jól tudja gyűjtögetni a bontott szereléseket az elkapások után. Sajnos nehéz róla beszélni az 50-50 labdánál, mert az egyetemi szinten rendszeren meg volt az a 1-3 yard előnye.

Ha nincsen a sérülése valószínűleg ő lenne a drafton az első WR. A 2021-es szezon végén nagyon jól játszott, és nagyon nőtt a sajtója. A sérülése miatt arra lehet számítani, hogy nem lesz ott a Combine-on, azonban a 4.3 eleje a 40 yardon nem lett volna tőle lehetetlen. Értéke drasztikusan nem fog csökkenni.

Elemzés a videóban:

Értékelés:

1-4: Practice Squad, 5: Backup, 6: Role Player , 7-8: First option, 9+ : Pro-bowler vagy több

Kéz: 7

Útvonalfutás: 7

Robbanékonyság és agilitás: 8

Sebesség: 8

Testfelépítés: 7

Blokkolás: 6

Erősségek:

sebesség, broken tackle potenciál, jó route futás

Gyengeségek:

nem konzisztens, sérülések, 1 éves minta

Hasonló játékos:

Deebo Samuel

Osztályzat:

Day 1 – Round 1 (10-25)

Video:

Többi játékos