A hét legjobbjai – Week 5

Jöjjenek az ötödik hét legkiválóbb teljesítményei, a győztesek legjobb játékosai. Minden forduló után megválasztjuk a hét támadóját és védőjét, valamint egy újoncot is (fontos megjegyezni, hogy ez most fantasy mentes zóna). Nem győzték magukat bevonni a passzjátékba a running backek, számtalan futó alkotott földön és levegőben egyaránt. De nézzük, kiket hoztunk!

A hét támadója
Austin Ekeler RB Los Angeles Chargers

Bármilyen furcsa is hallani ezt elsőre, mindössze a harmadik olyan meccse volt ez Ekelernek pályafutása során, amikor átlépte a száz futott yardot. Mondjuk, nem is aprózta el, a 173 egységével karriernapot tartott, a Browns védők kárára (legyen szó linebackerről vagy secondary játékosról), akik rendre megszenvedtek a futó földrevitelével. 16 futása mellé még négy alkalommal vette célba Justin Herbert, ezeket 26 yardra és egy touchdownra váltotta. Remek formát villantott az utóbbi két fordulóban a hét támadója, a fantasy tulajok nagy örömére.

A hét védője
Stephon Gilmore CB Indianapolis Colts

A világ szégyene, hogy a Colts legutóbbi, Broncos fölött aratott győzelme ugyanannyit ér a végelszámolásban, mint bármelyik másik csapat, bármelyik másik győzelme. De nincs mit tenni, a teljesítményt el kell ismerni, a pöcegödör alján volt a hét legfényesebben csillogó védője. A 11. szezonját töltő Gilmore még most is tud elit szinten játszani. Wilsonék pedig rendszeresen próbára tették, volt is róla elkapás, de azzal nem mentek messzire, mert nem csak árnyékként képes lekövetni egy-egy útvonalat, de ha tacklet kell adni egy-az-egy ellen, akkor is roppant magas szinten teljesít. A leütött passz és az interception is az end zoneban született, kiváló védekezés során megelőzve emberét. Előbbi ráadásul a hosszabbításban ,megnyerve a meccset csapatának. Így nálunk Gilmore a hét védője.

A hét újonca
Breece Hall RB New York Jets

Újfent egy Jets rookie a díjazottjaink között, nem érdemtelenül. Ugyan az első negyed kicsit lassan indult számára, ami a futásokat illeti, de aztán bemelegedett Hall. Remekül olvasta a játékot, amikor kellett türelmes volt, aztán tempót váltott és rendre kényelmes pontszerzési helyzetbe hozta a támadósort egy meglepően gyengén teljesítő Dolphins védelemmel szemben. 18 futásból hozott 97 yardot, amit két elkapással, kerek száz yarddal egészített még ki. A második körben kiválasztott futó jó eséllyel lehet még visszatérő vendég ebben a rovatban, mi drukkolunk neki.