A hét legjobbjai – Week 12

 Jöjjenek a tizenkettedik hét legkiválóbb teljesítményei. Minden forduló után megválasztjuk a hét támadóját és védőjét, valamint egy újoncot is (fontos megjegyezni, hogy ez most fantasy mentes zóna és szigorúan csak győztes csapatból választunk – ezt Kai Havertz sem bánja). Sok tanakodás előzte meg a posztot, ezért is csúszott. De nézzük, pontosan kiket hoztunk!

A hét támadója
Trevor Lawrence QB Jacksonville Jaguars

Rövid pályafutásának legelső meccsén dobott csak több yardot a Jags irányítója, mint a legutóbbi fordulóban, a Ravens elleni fordítás során. Lawrence 321 yardot passzolt, 78%-os sikerességgel, három touchdownnal fűszerezve. Az elkapói három labdát is ejtettek, de neki is voltak gyenge dobásai és a nyomás ellen is tudna jobban dolgozni. De nem tudunk szó nélkül elmenni mellette, mert talán most először tetszelgett egy olyan vezér szerepében, amilyet mindig is vártak tőle. Magabiztosságot sugallt, gyorsan hozott jó döntéseket, jó ütemben szabadult meg a labdától és nagyon szépen helyezte is őket. Többször is könnyű elkapást alapozott meg a receivereinek, de egyáltalán nem könnyű passzokból. Reméljük a stabilitás útjára is rátalál, mihamarabb.

A hét védője
Derwin James S Los Angeles Chargers

A Chargers safetyje azon kevés játékosok egyike, akit mindenki szívesen látna a saját csapatában. Kevesen tudnak akkora hatással lenni egy-egy meccsre, mint Derwin James, pláne az ő posztján. Most is ezt tette, életben tartva a csapat playoff reményeit. Nyolc szerelésben volt aktív, és két labdaszerzés is köszönhető neki, mindkettő a félpálya környékén. Előbb a Cardinals futójától erőszakolta ki a labdát, majd Kyler Murray dobását húzta le DeAndre Hopkins elől, egy igen látványos mozdulattal, aktívan hozzájárulva ahhoz, hogy a Chargers fordítson és előnyben menjen a félidei szünetre. Nálunk ezért ő a hét védője.

A hét újonca
Garrett Wilson WR New York Jets

Nem feltétlen jó, ha egy rookie elkapónak három különböző kezdőirányítója is van újonc évében. De Garrett Wilson mindhárom alatt tudott villanni, legutóbb a Bears ellen, Mike White komponálása alatt. Öt elkapásból 95 yardott termelt a rookie. Minden elkapása first downt, vagy touchdownt ért. Utóbbiból kettőt is gyűjtött, megduplázva idei pontszerzéseinek számát. Átlagosan, több mint tizenegy yardot hozott össze elkapások után a Chicagói védők ellen. Wilson minden fontos témakörben a Jets élén van, az újoncok közül csak Chris Olave előzi elkapott yardok tekintetében, összességében pedig a 23. WR a ligában a hét újonca.