A hét legjobbjai – Week 13

 Jöjjenek a tizenharmadik hét legkiválóbb teljesítményei. Minden forduló után megválasztjuk a hét támadóját és védőjét, valamint egy újoncot is (fontos megjegyezni, hogy ez most fantasy mentes zóna). Ezúttal a védők okoztak fejfájást, túl sok jó teljesítmény volt, de az utolsó utáni pillanatban, áment mondtunk egyre. De nézzük, pontosan kiket hoztunk!

A hét támadója
Jalen Hurts QB Philadelphia Eagles

A liga legforróbb csapatának irányítóját a meccs végére le kellett cserélni, különböző emberjogi szervezetek nyomására. Jalen Hurts pályafutásának második legtermékenyebb meccsét dobálta össze, a második legtöbb pontos átadással, és egyáltalán nem jött zavarba attól, hogy nem élhette ki magát a földön (mindössze 12 yardot futott). Ennek ellenére, futásból is szerzett egy touchdownt, idén kilencedjére. Jobban bízott a támadófalban, mint valaha, higgadtan, magabiztosan osztogatott, mindenkit bevonva a játékba.

A hét védője
Nick Bosa EDGE San Francisco 49ers

Ha a szezon elején kieső kezdőirányítód helyén kezdő irányítód is lesérül, akkor nagyobb szükséged van a védelemre, mint valaha. Szerencsére a 49ersnek van a legjobb gárdája ebből a szempontból, csupa playmakerrel a keretben. És Bosáék nem cicóztak, bár egyáltalán nem volt elveszve az offense, Brock Purdy irányítása alatt, a védők is odatették magukat. Bosa háromszor sackelte Tua Tagovailoát, az utolsónál kiharcolva egy fumblet, amivel végleg lezárta a meccset (Dre Greenlaw vitte vissza a kóbor labdát hat pontért). A másik két sackje pedig harmadik kísérletre jött, így megakasztva a Dolphins offenzíváját. Nincs még egy csapat, amelyik elviselné, ha a harmadikszámú irányítójával kellene bevennie a rájátszást, ebben pedig nagy szerepe van Bosáéknak.

A hét újonca
DaRon Bland CB Dallas Cowboys

Csúnya pofonba szaladt bele az Indianapolis Colts a Cowboys otthonában. 33 pontot kaptak a negyedik negyedben (!!!), nagyban köszönhető ez a védelemnek is. A játékrész elején mindössze kilenc pont hátrányban voltak, de előbb jött Malik Hooker fumble visszahordása (aki könnyen lehetett volna a hét védője), majd a Cowboys idei ötödik körös újonca, DaRon Bland villantott. Már a meccs első felében is volt pár jó megmozdulása, rövid játékba kényszerítve a Colts támadósorát. A negyedik negyedben pedig kétszer is behúzta Matt Ryan labdáját. A jó formájára pedig szükség lesz a továbbiakban, hiszen a Dallas elvesztette a szezonra Anthony Brownt, így biztos, hogy még több játékidőre számíthat Bland.