FF TOP 5 újonc Tight End célpont dinasztia ligában

A Tight End egy nagyon megosztó poszt fantasy szemmel. A taktikákban egyáltalán nincsen konszenzus, és talán szükségtelen is. Vannak fantasy játékosok, akik a TE pozícióra heti rotációban tekintenek, vannak akik a drafton igyekeznek bebetonozni, és sérülésig vagy bye weekig ki sem robbantható a játékos.

Steelers TE Pat Freiermuth jumps into the first round of 2021 NFL re-draft
https://stillcurtain.com/2022/01/27/steelers-freiermuth-first-round-2021-nfl-re-draft/

A jelenlegi évfolyamban nincsen egy Kyle Pitts, akinél egyértelműen számítani lehetett, hogy már első évében termelékeny fantasy játékos lehet. Azonban ebben az évben is találhatunk egy Pat Freiermuth-féle játékost.

A sorrend kialakítása során a következőket vettük figyelembe:

  • Pass-Catch: Mennyire vonható be a játékos a passzjátékba
  • Red-zone target: Mennyire van meg benne, hogy RedZone célpont legyen
  • Every Down TE: Mennyire van meg benne, hogy folyamatosan a pályán legyen, akár minden down-os játékos legyen

Top5 dinasztia TE sorrend:

Trey McBride:

McBride egy igazi Workhorse TE volt az egyetemen. 90 elkapás még egy elkapó esetében nagyon jó lenne, nemhogy egy Tight End-től. Nagyon erős, de mégis egy robbanékonyabb játékosról beszélünk, akinek nagyon megbízható a keze. Nehezen elnyomható és egészen jól bírja a kontaktot. Meglepetés, hogy nem igazán volt használva a Redzone-ban, és 2021-ben csak 1 (!?) TD-t szerzett. Azonban minden adottsága megvan, hogy az NFL-ben egy kezdő Tight End legyen.

Isaiah Likely:

A Fumble Fórum nagyon sokra tartja a Coastal Carolina programját, azonban hatalmas kérdés, hogyan lehet egy olyan innovatív rendszerből, az NFL-be átülni. Likely-ben hatalmas az upside, de nagyon fontos lesz, hogy milyen edzőhöz kerül. Félő, hogy emiatt nem lesz annyira sokat a pályán, és egyedi, kettő Tight End play-eknél lesz csak fent. Tehát instant fantasy produkcióra nem szabad tőle számítani.

Greg Dulcich:

Ha egy TE emlékeztet Mark Andrews-ra, akkor nem szabad elengedni. Kockázatos fantasy pick lenne még dinasztia szempontból is. Lassú, és az útvonalakat is úgy futja, hogy az ellenfél megsajnálja. Azonban valahogyan mindig üresen van. Hogy az NFL-ben is így lenne e, ezen a ponton nem spekulálható, azonban érdemes egy Rookie drafton próbálkozni vele.

Chigoziem Okonkwo:

Egy évet láttunk tőle és egy jó combine-t. Állítólag a csapatoknak nagyon szimpatikus a játékos, aki nagyon jó helyre kerülhet, és leginkább emiatt érdemes rá figyelni. Jó a keze, de még bőven van mit fejleszteni a football IQ-n. Rotációs TE lehet az újonc évében, de ha tud fejlődni, hamar kulcsszerepet kaphat.

Charlie Kolar:

A draft procedura során kicsit lecsúszott. Viszont az Iowa State csapatában nagy szerepe volt a passzjátékban, és a blokkolásban is. Redzone-ban is használható a 2 méteres játékos. Úgy vélem, hogy ő lehet az igazi sleeper TE, ebben az évfolyamban.