Ami tetszett/nem tetszett a draft második napjáról

Tegnap Bencével kiemeltünk pár érdekes húzást a draft első köréből, ma folytatjuk a második nappal, a második és harmadik kör azon történeteivel, amik a leginkább vagy a legkevésbé tetszettek számunkra. Lássuk!

Ami tetszett nekünk

Bence
A Steelers és a Giants munkája

  • A kohászok egyelőre agyonnyerik a draftot. Egyértelműen az az irány, hogy Kenny Pickettnek egy ideális környezetet teremtsenek arra, hogy a lehető legjobbját tudja nyújtani. Miután az első napon a legnagyobb needet (támadófal) megoldották, több se kellett nekik és a másik két legfontosabb hiányosságukat, a belső védőfalat és a cornerbacket is megoldották. A Steelers kevés azon csapatok egyike, akik úgy választották ki, a kvázi legjobb elérhető játékosokat, hogy közben az összes lyukat is betömték. És még az is belefért, hogy a rengeteget csúszó tight end freak, Darnell Washington is hozzájuk kerüljön a harmadik kör végén. Szép munka.
  • A Giants, miután a talán legnagyobb needet betömték az első körben, egy 180 fokos fordulattal a második napon elkezdtek arra koncentrálni, hogy ha már egyszer Daniel Jonest gazdaggá tették, akkor legyen minél jobb helyzete is Daboll offensében. A második körben ki tudták választani a draft legjobb centerét, John Michael Schmitz-t, akit többen simán az első kör végére vártak. Ezek után pedig a harmadik körben lecsúszott hozzájuk az a Jalin Hyatt, akit a legtöbben a legjobb nem első körös elkapónak tartottak. Összességében eddig nagyon úgy néz ki, hogy a Giants el tudja érni azt, hogy a tavalyi meglepetés szezon után idén se legyen visszaesés náluk, sőt ebben bizony még a szintlépés is benne van, pláne ebben az NFC-ben.

Ádám
A Titans és a Raiders felmozgása

  • Tegnap még azt mondtam, hogy a Titans lehet türelmes, és nagyon jól tették, hogy nem raboltak rá Will Levisra. Ekkor még nem volt előttem, hogy bizony a Lions odakerült a második kör, harmadik helyére és ők szintén érintettek lehetnek egy újonc QB drftolásában. Mint az meg is történt később. Ennek fényében viszont azt kell mondanom, extrán jól mérte fel a helyzetet a Titans vezetősége, előbb elhoztak egy kiváló támadófalembert az első körben, majd olcsón beelőzték a riválisokat a másodikban, Malik Willis legnagyobb bánatára.
  • Michael Mayert sokan az első körben is el tudták volna képzelni, hiszen a class legjobb tight endjéről van szó. Igazi target monster, számos rekord övezi pályafutását, de blokkolni is tud. A Raidersnek pedig Darren Waller elcserélése és Foster Moreau visszavonulása után csak olyan játékosokra futotta a poszton, akik máshol, gyakorlatilag megbuktak. Bár csak három helyett mozgott fel a Raiders, de azt olcsón tették, így teljesen védhető, hogy nem hagyták tovább csúszni Mayert.

Ami nem tetszett

Bence
A Seahawks és a Panthers “munkája”

  • Amilyen jó volt az első napjuk Carrolléknak, annyira Seahawksos lett a második. A Derick Hall pickkel semmi gond nincsen, hiszen voltak, akik még első körbe is várták, és óriási needre jött. Viszont utána… Ha már abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a Russell Wilson trade miatt az első kör után a másodikban is kétszer tudsz választani, akkor miért nem lehet folytatni a szép építkezést? Természetesen a running back pickkel van a problémám, és nem azért, mert Zach Charbonnet egy rossz játékos lenne, nálam ő a harmadik legjobb futó Bijan és Gibbs után, viszont Kenny Walker mögé teljesen felesleges egy ilyen power back, ezt a szerepet betudták volna tölteni a piacról is, egy minimum pénzes veteránnal. És arról már ne is beszéljünk, hogy ez milyen rossz lesz nekünk fantasy szempontból… Ejnye, Seahawks.
  • Kevés csapat van, akinél tutira beletudok kötni a második napos választásaiba, de végül a Pantherst választottam még ide. Alapvetően jó a Carolina kerete, így kicsit úgy érzem, hogy jobban mehettek volna a „legjobb elérhető játékos” irányába, mint hogy mindkét választásuk egy picit reach legyen. Jonathan Mingoból lehet egy jó játékos, de talán lettek volna nála itt biztosabb elkapók is. És ugyanez igaz DJ Johnsonnal is, kellett az EDGE poszt Brian Burns másik oldalára, de akadt volna még magasabbra projektált passzsiettető.

Ádám
A felesleges posztokat erőltetni

  • Nem fogok meglepni senkit, ha ekézem a San Francisco 49ers döntését. Ne feledjük, ők a harmadik körben szálltak csak be a buliba, három draft cetlivel. Ez önmagában elég ellenérv kellene legyen a második pickjükkel szemben. a top százban rúgót húzni? Lehet akármekkora császár Jake Moody, gyakorlatilag bármelyik másik posztra húzhattak volna, könnyebben befogadnánk.
  • Devon Achane egy borzalmasan gyors és robbanékony játékos, aki passzol a Miami Dolphins rotációjába. Az idei class harmadik-negyedik legjobb futója, szóval abszolút értéken húzták ki a delfinek a 84. helyen. De mégis kekeckedni fogok. Az idei offseasont úgy kezdte a Miami, hogy egyetlen releváns futó sem volt aktív szerződéssel a keretben. Majd teltek a napok és mind a négy running backjükkel hosszabbítottak tavalyról. Persze, még ha special teamben is kezd Achane, akkor is sanszos, hogy Salvon Ahmed vagy Myles Gaskin megelőzése a depth charton nem lesz nagy kihívás, főleg, hogy ők egy éves kontraktust kaptak. Kicsit igazságtalan vagyok, mert a pick maga jó, de, még ha fillérekről is van szó, az említett történet a holtszezonból kicsit beárnyékolja nekem a Dolphins munkáját.

Ami nem tetszett

Bence
A rossz kezdést sikerült feledtetni?

  • A felfogás egyáltalán nem volt meglepő. A Packers szokásosan az első körös védő pick után, a második napon próbálta a támadó oldali lyukakat betömni. Ami viszont meglepő, hogy a három választásukból, kettő is tight end lett. Mind Musgrave, mind pedig Kraft értéken lettek kiválasztva és jó célpontjai lehetnek Lovenak már az első évükben is. Az ultrameglepetés a két tight end választás között jött, még a második körben, és ismerve, hogy a Green Bay milyen elkapókat szokott választani a második körben, nem is feltétlen akarnám megkérdőjelezni, hogy miért pont Jayden Reedet választották,. De az tény, hogy voltak nála még bent bőven biztosabb játékosok. Reed amellett, hogy egy gyors mélységi célpont (ami kell is a Packersnek), kickoff és punt returnerként villogott az egyetemen, ami viszont Keisan Nixon miatt abszolút nem need mostmár Sajtországban.
  • Fú, egy borzasztóan megkérdőjelezhető első nap után, a Lions ellopta a showt a második napon. Már a legelején jött a hír, hogy felmozognak a második kör elejére, és miután azt hittük, hogy a Lions el lesz a tavalyi tight end rotációjával idén is, kiválasztották azt a Sam LaPortát, aki instant kezdő lesz és tök jó célpontja lehet Jared Goffnak. Ezután pedig nem álltak meg, és miután a Packers megengedte nekik egy trade formájában, hogy feljöjjenek eléjük, kiválasztották azt a Brian Branchet, akit mindenki első körbe várt és a class kimagaslóan legjobb safetyje, de simán játszhat majd nickel corner pozícióban is. És a hab a tortán, a harmadik kör elején érkezett Hendon Hooker. Ha Goff hoz most egy rosszabb évet, akkor minden esélye meg lesz arra, hogy két év múlva a liga egyik legizgalmasabb csapatának a kezdő irányítója legyen.

Ádám
Mi történik…

  • Xavier Hutchinsonnal?!